Doček nove godine uz računalo

Neke su hrvatske firme, ove godine, organizirale svojim djelatnicima jedinstven doček nove godine pod nazivom „Doček nove godine uz računalo“.  Zabava počinje 31.12.2022. oko 22:00 h i trajat će do dugo u noć, a idućeg dana očekuje se i repriza. Uglavnom je riječ o programerima i informatičarima u bankama, onima koji se bave web shopovima, bazama podataka i ostalim sustavima koji preko noći moraju biti prebačeni s kuna na euro. Za ovakav doček nove godine organizatori su imali pune ruke posla. Pripreme su trajale mjesecima, trenutno je sve spremno i iz režije nam javljaju da večeras zabava može početi.

Ovaj jedinstven i nezaboravan doček Nove 2023.g. temelji se na uvođenju eura kao službene valute u Hrvatskoj. S obzirom da i u našoj obitelji ima onih koji ovako ekskluzivno dočekuju Novu 2023.g. slavlje ćemo započeti dočekom nove godine u podne na trgu u Fažani (da, dobro ste čuli nisu Fužine nego Fažana), a nastaviti večernjom zabavom uz računalo za koju smo se opskrbili dječjim šampanjcem i grickalicama (nije za mene, za malog je) 😁.

Puno se priča vodilo ovih dana oko uvođenja eura, mnogi su čekali satima u redu kako bi preuzeli svoj paket kovanica u eurima, neki su prebacivali svoje plaće i mirovine u buduću valutu prije vremena i gubili novce na konverziji, a onda će tim eurima plaćati u trgovinama, a trgovci će im ako ne budu imali eure vraćati ostatak u kunama. Stoga nikako ne bih htjela biti u koži trgovcima prvih 14 dana kad u blagajni ne budu imali eure pa kupcima ostatak vrate u kunama.

I veselju nema kraja jer ulazimo i u Schengen i otvaramo granice. Na društvenim mrežama mnogi tuguju za kunom jer se nekada za 1 kunu mogla kupiti i tvornica, a sada ta valuta odlazi u povijest.

I dok mnogi danas već nazdravljaju, vesele se i pjevaju, sjetite se da hitne službe, policija, vatrogasci i mnogi drugi svake godine dočekuju novu godinu na radnom mjestu uz dječji šampanjac i grickalice, a trgovci, konobari, kuhari,… već idućeg dana započeti će kao i prethodni, bez obzira na kune, euro i Schengen, na blagajnama koje su im pripremili oni koji su novu godinu dočekali uz računalo.

Dakle, od ponoći kreću igre bez granica i sljedeća dva tjedna su ključna 🙂

Sretna vam Nova 2023.g. i budite umjereni u svemu kako oni koji za svaki doček moraju raditi, ne bi imali previše posla 😊.

Doček Nove 2023. u podne u Fažani