Gorani su ipak dobili novac od države

Gorani su ipak dobili predviđeni novac od države, 750.000 kuna za prijavljene projekte dobit će Ravna Gora. Za Ravnu Goru to konkretno znači realizaciju projekta »Frankopanska šetnica uz jezero Stara Sušica« koji je procijenjen na milijun i 53.000 kuna. Načelnik Općine Ravna Gora istaknuo je pri tom svoje nezadovoljstvo prema Županiji koja u dva prijavljena projekta na području Općine Ravna Gora nije realizirala obećano.

»Nije nam namjera bila kritiziranje i napad, već samo argumentirano iznošenje činjenica. Drago nam je da je to tako i shvaćeno i zahvalni smo Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a da je, u situaciji kad su problemi i u Hrvatskoj i u svijetu veliki, iskazalo razumijevanje i osiguralo dodatna sredstva te izdvajanjem dodatnih 300.000 kuna po lokalnoj samoupravi osiguralo u većini slučajeva temeljne mogućnosti za realizaciju zamišljenih projekata. Naravno, dio ćemo morati pronaći i sami, ali sada će, uz ovako lijepu pomoć države, to biti lakše i jednostavnije«, rekao je Šćuka. (Izvor: Novi list)

Hoće li se to odraziti i na svakodnevni život mještana?

Na žalost robna razmjena je izumrla i službeni način plaćanja je novac. Za realizaciju bilo kakvog projekta neophodno je imati dovoljno financijskih sredstava. Stoga se nadamo da će ova financijska injekcija pomoći razvoju Ravne Gore, ne samo u projektu šetnice u Staroj Sušici već i u realizaciji kulturno, sportskih, zabavnih i drugih aktivnosti koje nam nedostaju.  Nadamo se da će i Županija uskoro uvidjeti koliko je važno povećati  ulaganja u goranski kraj iz kojeg se sve više mladih ljudi iseljava. Kako joj samo ime kaže to nije samo primorska već primorsko-goranska županija i razvoj Gorskog kotara utječe na razvoj cijele Županije.

Nije nam namjera kritizirati i napadati, već samo argumentirano iznositi činjenice. A činjenica je da u Ravnoj Gori nedostaje događanja kojima bismo privukli turiste tokom cijele godine, a ne samo kad padne snijeg. Nedostaje manifestacija kojima bi domaći izvođači i proizvođači mogli promovirati kulturu, tradiciju, običaje, proizvode i usluge iz Ravne Gore. Nedostaje nam zabave i aktivnosti i još puno toga što može pozitivno utjecati na svakodnevicu mještana, ali i zadovoljstvo posjetitelja.