Goranski kandidati za nagradu “Suncokret ruralnog turizma”

Na ovogodišnjoj dodjeli, Suncokret ruralnog turizma, posebno priznanje za održavanje tradicionalne turističke manifestacije, Ispraćaj stare i doček nove godine u podne, dobio je Ured za turizam Općine Fužine. Dodjele su održane u Opatiji, u utorak, 28. veljače 2023.

Priznanje, Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju: turistička seljačka (obiteljska) gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija,  vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

U Primorsko-goranskoj županiji ovogodišnji kandidati su: Poljoprivredna zadruga Pčelarstvo Apitrade iz Hreljina sa svojim proizvodima od meda, Kuća krčkog pršuta Žužić, OPG Magriž, Vinska kuća Pavlomir iz Novog Vinodolskog, Vinarija Gospoja PZ s proizvodnjom autohtone vrbničke Žlahtine te  objektom Vinotelom.

Goranski kandidati za 2023.

Turističke agencije Lynx and Fox iz Delnica i Poonkt iz Ravne Gore sudjeluju s projektom “Obilazak s licenciranim vodičima na otvorenom”,  Fužine su predstavile tri projekta: “Ispraćaj Stare i doček Nove godine u podne”, “Špilja vrelo” i “Medun fest – Zdravi i veseli festival”, trodnevni događaj posvećen goranskom medunu koji je ove godine postao 39. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji.

Podsjetimo se, prošlogodišnji goranski dobitnici srebrnih povelja nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma”, u kategoriji ruralni turistički projekt, bili su: Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana i Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici.

Plodovi gorja dobitnici Suncokret ruralnog turizma za 2020. godinu

U kategoriji ruralno turistički projekti posebno priznanje za tradicijske manifestacije za 2020.g. dobila je Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara iz Ravne Gore.

Jubilarna svečana dodjela 2023.g.

Opatija je domaćin ovogodišnje, jubilarne, desete, dodjele nacionalne nagrade Suncokret – Sunflower Award. Svečana dodjela je održana, u utorak, 28. veljače 2023., u dvorani hotela Royal u Opatiji. Oragnizatori, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, ove godine slavi 25. godina djelovanja. 

Naslovna fotografija: prošlogodišnji dobitnici nagrade iz PGŽ

https://www.pgz.hr/objave/odrzan-prijem-dobitnika-suncokreta-ruralnog-turizma-2021-u-pgz-stigala-sampionska-titula-i-najveci-broj-nagrada/