Obilježavanje Svjetskog dana turizma, Kaštel Zrinskih – Brod na Kupi

Svjetski dan turizma obilježava se i u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi, u utorak, 27. rujna 2022.
 
Inicijativi Primorsko-goranske županije o obilježavanju Svjetskog dana turizma u interpretacijskim centrima Kulturne rute Putovima Frankopana pridružio se i Prirodoslovni muzej Rijeka kreirajući program za publiku u frankopanskom centru i u stalnom postavu Muzeja u Kaštelu Zrinskih. 
 
ℹ Četrdesetdruga je godina obilježavanja Svjetskog dana turizma na dan 27. rujna, iako je deset godina ranije (1970.) ustanovljena Svjetska turistička organizacija (UNWTO) kao agencija Ujedinjenih naroda. Ove se godine u fokus stavljaju ljudi i planet na kojem žive, te pozivaju vlade i lokalne zajednice da ustanove zajedničku viziju održivog, uključivog i otpornijeg sektora turizma.
 
Program u Kaštelu Zrinskih:
🕘 17.00 sati: “Upoznajmo Frankopane i Zrinske”, vodstvo Interpretacijskim centrom Putovima Frankopana
🕘 17.15 sati: “Znakovima Frankopana”, igre na postajama Petar, Fran Krsto i Katarina
🕘 17.15 sati: “Mamut, malahit i morski pas”, geološka edukativna postaja
🕘 18.15 sati: “Po čemu ja to planinarim?”, predavanje Nadie Dunato Pejnović
🕘 tijekom cijelog dana je besplatan ulaz u Kaštel Zrinskih, u stalni postav “Divljina s pogledom na more” i “Interpretacijski centar Putovima Frankopana”
 
🖊 Realizacija programa: dr.sc. Željka Modrić Surina, Nadia Dunato Pejnović i Klara Bukovac.
 
NAPOMENE:
✅ Geološka edukativna postaja je namjenjena djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole, a predavanje i sadržaji u interpretacijskom centru svim dobnim skupinama.
✅ Fotografije snimljene na programu mogu biti objavljenje na mrežnim stranicama Prirodoslovnog muzeja Rijeka u svrhu informiranja o programu. Ispitanik može podnijeti zahtjev za uklanjanjem fotografija s mrežnih stranica Prirodoslovnog muzeja Rijeka na adresu elektroničke pošte: gdpr@prirodoslovni.com