Obilježen dan Općine Mrkopalj

Zamjenik župana Vojko Braut nazočio je obilježavanju Dana Općine Mrkopalj i zaštitnika svetog Filipa koje se, u društvu brojnih uzvanika i gostiju, održalo u Domu kulture u Mrkoplju.

Načelnik Općine Josip Brozović tom je prilikom zahvalio svim stanovnicima Mrkoplja i partnerima na svemu učinjenom na dobrobit općine te izdvojio kapitalne projekte koji se provode na području Općine poput katastarske izmjere te najavio buduće aktivnosti.

“U nizu projekata partner nam je Primorsko-goranska županija. S njima krećemo u drugu fazu izgradnje Goranske kuće u Sungeru, uređenje parkirališta i pristupne ceste na Vrbovskoj poljani, a do kraja ljeta bit će gotov i stan socijalne namjene u Mrkoplju. Iz županijskog Fonda za Gorski kotar sredstva ćemo iskoristiti za neke manje projekte, a u suradnji s njima planiramo i ekostudiju vezanu uz veliki projekt izgradnje četverosedežnice na Čelimbaši. Vrlo dobro surađujemo i s Ministarstvom regionalnog razvoja čija sredstva ćemo koristiti za izgradnju pristupne ceste za Poslovnu zonu, a kandidirat ćemo i poslove vezane uz Biatlonski centar na Vrbovskoj poljani”, rekao je načelnik Brozović.

U nastavku sjednice Josipu Papiću uručena je Povelja za doprinos kulturno- liturgijskom životu Općine, a u prigodnom dijelu programa nastupili su Škola tambure KUD-a Sungerski lug iz Sungera, Dječji zbor Osnovne škole Mrkopalj, doprvakinja Hrvatske u sportskom plesu Franka Čop i Mali orkestar KUD-a Sungerski Lug.

FOTO: Novi list

Izvor: Obilježen dan Općine Mrkopalj | Primorsko-goranska županija (pgz.hr)