Pokreni solidarnost

Danas, 21. ožujka Međunarodni je dan za eliminaciju rasne diskriminacije. Na Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije, djeca i tinejdžeri šalju razglednice nasumično odabranim osobama iz telefonskog imenika svoje lokalne zajednice.  Taj projekt se naziva “p.s. Pokreni solidarnost”. Tom projektu pridružile su se  SŠ “Vladimir Nazor” iz Čabra i SŠ “Delnice”. p. s. Pokreni solidarnost projekt je koji se provodi u Francuskoj, Španjolskoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji u okviru programa Erasmus+.

Prof. Bojana Mihajlović kao školska projektna koordinatorica i prof. Melita Lichtenthal provele su aktivnosti s učenicima od 1. do 4.r u SŠ “Vladimir Nazor” u Čabru. Učenici su pisali razglednice “poznatim” osobama  u kojima su iskazali svoje mišljenje o nekom problemu iz njihove perspektive. Pisali su ravnatelju škole, gradonačelniku grada Čabra, svećeniku Župe sv. Antuna Padovanskog u Čabru pa čak i ukrajinskom veleposlaniku u Hrvatskoj i još mnogim drugima.

U pisanju poruka sudjelovali su i svi razredi SŠ “Delnice”, a za njihovu provedbu zadužene su profesorice Valentina Tomac, Sanja Kaloper, Tihana Hrg, Iva Kezele, Ivona Jerbić i Jasminka Lisac.

Ako ovih dana u svom poštanskom sandučiću umjesto računa pronađete razglednicu s porukom solidarnosti, odgovorite na nju i tako pokrenite solidarnost 🙂