Rally Challenge na Platku

U organizaciji Autokluba „Poreč Motorsport“ te uz potporu Općine Čavle, 11. i 12. studenoga 2022. Grobnik i Platak ugostit će posljednje natjecanje u kalendaru Prvenstva Hrvatske, premijerno izdanje “1. Čavle Rally Challenge 2022.”, kojem će i Goranski sportski centar Delnice pružiti tehničku potporu u dijelu natjecanja koje se održava na Platka.

Početak natjecanja predviđen je u petak 11. studenoga u jutarnjim satima dok će se ceremonijalni start održati na parkiralištu u Čavlima u 18 sati.
Natjecateljski dio počinje u subotu, 12. studenoga u 8:30 sati iz parka vozača “Grobničke ljepotice”. Prvi i najkraći brzinski ispit “Grobnik 1” od 3,6 km zamišljen kao svojevrsno “zagrijavanje”, nakon čega posade odlaze na Platak. Brzinski ispit “Platak”, vozi se od križanja glavne ceste D3 do parkinga na Platku dok se brzinski ispit „Gornje Jelenje” vozi od Malog doma do križanja s glavnom cestom D3 na Gornjem Jelenju nakon čega se posade vraćaju u servisni prostor.  

Izvor: 1. Čavle Rally Challenge 2022. – Platak

Obavijest o zatvaranju prometnica zbog održavanja utrke ČAVLE RALLY CHALLENGE

U subotu 12. studenoga 2022. na području Platka organizirat će se brzinski ispiti “Platak” i “Gornje Jelenje”, na relaciji od skretanja s D3 na ŽC5030 – Platak – Mali dom Platak – Gornje Jelenje do D3. Temeljem odobrenja Policijske uprave Primorsko-goranske, navedene prometnice kao i njima prilazne ceste i putovi bit će zatvoreni za javni promet od 7:30 do 17:00 sati.

Izvor: Obavijest o zatvaranju prometnica zbog održavanje utrke ČAVLE RALLY CHALLENGE – Platak