Sanjkalište Begovo Razdolje i Mrkopalj

Ažurirane informacije o sanjkalištu pročitajte ovdje: Sanjkališta u Gorskom kotaru. 

5. veljače 2023. – Zašto skijalište Čelimbaša u Mrkoplju ne radi

Subota, 12. veljače 2022., posjetili smo sanjkalište Begovo Razdolje i Mrkopalj kako bi se iz prve ruke uvjerili da li ima snijega. 

Za one koji ne znaju, cesta prema Begovom Razdolju je dosta uska tako da se na nekim mjestima ne mogu mimoići dva vozila. Očišćena je, ali na dijelovima ima leda pa se ne preporučuje prolaz bez zimskih guma.

Kad smo stigli u Begovo Razdolje uvjerili smo se da ima snijega, ali samo za sanjkanje i zimski ugođaj. Skijanje nije moguće.

Bilo je nešto posjetitelja zagrebačkih i pulskih tablica. A bilo je i šetača koji su se spuštali snježnom stazom prema nama.

Nakon prve šetnje, spustili smo se u Mrkopalj. U Mrkoplju nema snijega. Htjeli smo vidjeti kako izgleda srce povodom Valentinova. Nismo ga odmah niti primijetili jer nije baš previše istaknuto. Svaka pohvala organizatorima na ideji, ali samo zbog slikanja ne treba dolaziti. 

Nastavili smo put prema Čelimbaši da u miru pogledamo novo otvorenu pokretnu traku. 

Na Čelimbaši nema baš puno snijega, ali taj kraj je zanimljiv i bez snijega. Nije moguće čak niti sanjkanje, ali zato smo uživali u šetnji. 

I što reći za kraj, sutra je nedjelja i mnogi će pokušati pronaći mjesto za izlet. Pogledajte sami slike pa odlučite da li želite posjetiti sanjkalište Begovo Razdolje i Mrkopalj. Da, nema puno snijega, ali radije prošetajte po svježem zraku nego da dan provedete ispred TV-a 🙂

Sanjkališta u Gorskom kotaru – Gorski kotar info (ravna-gora.com)