Sanjkalište u Ravnoj Gori okupano suncem

Nakon izlaska s autoceste prema Ravnoj Gori, manje iskusni vozači mogu odahnuti čak i kada su ceste bijele od snijega jer u centru Ravne Gore nema velikih uzbrdica i nizbrdica.

Glavna ulica skoro da je ravna što olakšava prolaz za zimskih mjeseci kada pada snijeg. Naravno, vozači i dalje trebaju biti oprezni u vožnji, ali sama spoznaja da nema uzbrdica i nizbrdica u centru mjesta, olakšava vožnju vozačima. I baš tu u ovom malom mjestu smjestilo se jedno malo sanjkalište, na sporednoj cesti blizu restorana Breza. Mnogima je poznato sanjkalište u Kupjaku s pokretnom trakom, ali ne i ovo malo prirodno sanjkalište koje uređuje restoran Breza. 

Općina Ravna Gora planira izgradnju sanjkališta s pokretnom trakom na putu prema Staroj Sušici i već je obavila sve pripreme oko vlasništva zemljišta na kojem planira izgradnju. Do tada, posjetite ovo malo sanjkalište i uživajte u skoro pa netaknutoj prirodi. Za sunčanih dana ovdje se sunce zadržava do kasnih po podnevnih sati, a trenutno ima dovoljno snijega za sanjkanje i grudanje.

Fotografije: 5. veljače 2023., Ravna Gora