Spomendan i obljetnice u Brodu na Kupi

U Brodu na Kupi, 30.04.2022. organizirane su brojne aktivnosti povodom spomendana Zrinskog i Frankopana,  290-te obljetnice posvete župne crkve i obljetnice VRO “Bljesak”.

U povodu ove visoke obljetnice, upravitelj župa Brod, Kuželj, Turke i Plešce, na prijedlog crkvenih odbornika, uručiti će priznanja za doprinos razvitku župnog dušobrižništva, prosvjete i obnove župa za istaknute pojedince i pravne osobe koji su u proteklom razdoblju najviše doprinijeli u navedenim područjima, a za područje župa njegove uprave.

U Kaštelu Zrinskih, dvorcu koji datira iz 17. stoljeća, u kojem se nalaze „Interpretacijski centar Putovima Frankopana, Brod na Kupi“ i stalni postav „Divljina s pogledom na more“, Prirodoslovni muzej Rijeka organizira program koji započinje popodne i seže do kasnih večernjih sati. Kaštel Zrinskih će se predstaviti kroz stručno vođeni ogled interpretacijskog centra i stalnog postava, edukativno-zabavnim igrama „Frankopani 351“ i „Otkrij i istraži Kaštel Zrinskih“, te interpretacijskom šetnjom „Dok spava Grad“.

Sudjelovanje u programu „Noć tvrđava“ i ulaz u Kaštel su besplatni. Aktivnosti su namijenjene svim uzrastima, s naglaskom da su edukativno istraživačke igre pogodne za obitelji s djecom. Dobrodošli u Brod na Kupi saznati zašto „Heroji imaju svoj kraj, a priče o njima ne!“

PROGRAM:
  • 15.00 – 21.30 sati: besplatan ulaz u Kaštel Zrinskih
  • 15.00 – 20.00 sati: „Frankopani 351“, edukativno-zabavne igre za djecu i obitelji
  • 15.00 – 20.00 sati: „Otkrij i istraži Kaštel Zrinskih“, istraživačka pustolovina za djecu i obitelji
  • 16.00 sati: vođeni ogled „Interpretacijskog centra Putovima Frankopana, Brod na Kupi“
  • 16.15 sati: stručno vodstvo stalnim postavom „Divljina s pogledom na more“
  • 19.00 sati: vođeni ogled „Interpretacijskog centra Putovima Frankopana, Brod na Kupi“
  • 19.15 sati: stručno vodstvo stalnim postavom „Divljina s pogledom na more“
  • 20.30 sati: „Dok spava Grad“, interpretacijska šetnja

Izvori: