Srebrna povelja Centru za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana i Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici dobitnici su srebrnih povelja nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ u kategoriji ruralni turistički projekt.

Nagrade koje tradicionalno dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ uručene su na svečanosti održanoj u Cavtatu u okviru 5.međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Čak devet nagrada stiglo je u Primorsko-goransku županiju, između ostalih i šampionska titula Veliki zlatni suncokret koja je pripala „Etno hotelu Balatur“ iz Triblja. Zlatna povelja u kategoriji „Craft turizam“ dodijeljena je tvrtki „Suza T.B. “ iz Matulja, a isto priznanje pripalo je i Camino Krku u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“. OPG Villa Plasa iz Jurdana dobitnik je srebrne povelje u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“, a Jasminka Gršković iz Krka u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

Posebna priznanja dodijeljena su i Udruženju vina Kvarnera iz Novog Vinodolskog za povezivanje i promociju destinacije vinskog turizma, te OPG-u Patricije Rumac iz Ičića za oživljavanje obiteljske poljoprivredne tradicije.

Čestitamo svim dobitnicima!

Foto: Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“

Tekst: https://www.pgz.hr/objave/devet-nagrada-suncokret-ruralnog-turizma-stiglo-u-nasu-zupaniju-dobitnici-i-dva-velika-pgz-projekta/