Trans Velebit Bikepacking

Pridruži se na prvoj organiziranoj bikepacking vožnji, Trans Velebit, od 21. lipnja u 9:00 sati do 24. lipnja 2023. u 20:oo sati.
 
Ova bikepacking tura je koncipirana na način self-supporta odnosno sva se oprema nosi sa sobom tokom vožnje i vozi se jednim od najljepših dijelova Hrvatke, Velebitom i Gorskim Kotarom.
 
Za one kojima je pojam bikepacking strani, radi se o sve popularnijem načinu putovanja dužim relacijama gdje se za razliku od touring putovanja biciklom vozi sporednim, makadamskim cestama, pješačkim putevima odnosno na engleskom kako se kaže ” off the beaten path”. S obzirom da se vozi van naseljenih mjesta te se nema mogućnosti noćenja u objektima, spava se u šatorima na putu kada i gdje god želite na odabranoj relaciji dok se sva oprema, hrana i piće nosi sa sobom te ovisno o mogućnostima na putu opskrbljuje.
Ova tura je organizirana na način da se daju sve potrebite informacije o samoj stazi, gdje su najbolja mjesta za noćenje, gdje se nalaze izvori vode, udaljenosti između destinacija i najpoželjnijih opcija noćenja te da se olakša logistika prijevoza do početne i od završne točke uz mogućnost shuttle prijevoza opreme i osoba iz/do Zagreba te prijevoz u slučaju nužde na samoj trasi bicikliranja.
 
Sama trasa je osmišljena da se vozi čitavim Velebitskim masivom i dijelom Gorskog Kotara u trajanju od četiri dana. Početna točka je u Mrkoplju, prolazi se rezervatom Bijelih i Samarskih stijena, nastavlja se dalje prema Velebitu uz uspon na Zavižan te put vodi dalje preko sjevernog i srednjeg Velebita do Baških Oštarija. Nakon Baških Oštarija se vozi ličkom stranom u podnožju Velebita te dolazi do Svetog Roka gdje se uz uspon Majstorskom cestom dolazi do Tulovih Greda. Sama trasa završava prekrasnim dugačkim spustom prema kanjonu Zrmanje gdje se uz kupanje mogu složiti dojmovi prije povratka u Zagreb ili za neke možda i nastavak bicikliranja po vlastitim željama.
 
U ponudi su dva koncepta ture, besplatno sudjelovanje i support sudjelovanje te mogućnost izvanrednog shuttle prijevoza. Besplatno sudjelovanje omogućuje besplatno prisustvovanje, gdje se svatko može pridružiti te se može voziti u grupi ili samostalno, ovisno o osobnim preferencijama, brzini itd. Support opcija predstavlja organizirani prijevoz osoba i opreme te vožnja uz pratitelja. Izvanredna shuttle opcija je organizacija izvanrednog prijevoza u slučaju odustajanja na samoj stazi.
 
Besplatno prisustvovanje:
– pridružite se grupi na početku staze u samostalnoj organizaciji
– na kraju trase u samostalnoj organizaciji nastavite put dalje
 
Support sudjelovanje:
– pratitelj
– prijevoz opreme i osoba iz Zagreba do početne točke (Mrkopalj)
– prijevoz opreme i osoba od završne točke (Zrmanja) nazad u Zagreb
 
Više informacija i detalja te načina prijave sudjelovanje možete naći na linku: