Trodnevni program u Liču

Događanja u Liču od 04. do 06. kolovoza 2022.
Prvi vikend kolovoza posvećen je svetištu Majke Božje Snježne, smještenom u Ličkom polju. Jedno je od najposjećenijih svetišta u Gorskom kotaru, a 5. kolovoza slavi se Majka Božja Snježna.
Naime, svetište datira još od 1733. godine kada su prema predaji Ličani krenuli obnavljati ruševnu drvenu crkvu Sv. Ivana Krstitelja koji je Ličane doveo u Lič. Crkva se stalno rušila i kada je 5. kolovoza pao snijeg napravila se kapelica od snijega i u njoj se ukazala Majka Božja. Upravo zato danas naselje Lič ima izgrađenu crkvu u čast Gospi Snježnoj.
 
Program po danima:
📆 U četvrtak, 4.8.2022. u 19:00 sati obilježit će se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnice vojno- redarstvene operacije Oluja podizanjem zastave Republike Hrvatske i nastupom Zbora Vrelo uz himnu Republike Hrvatske.
 
📆 U petak, 5. kolovoza ove godine održat će se sveta misa uz tradicionalni blagoslov vozila u Ličkom polju s početkom u 10:30 sati, a nakon misnog slavlja uslijedit će prigodan kulturno-zabavni program.
🎶 Nastupit će TRIO BAJSI, a posjetiteljima će biti osigurana ugostiteljska ponuda koju će pratiti i domaći OPG-ovi.
Proslava će se nastaviti i u subotu.
📆 6. kolovoza kada posjetitelje u centru Liča s početkom u 17 sati očekuje još jedan interesantan program praćen
domaćom ugostiteljskom ponudom. Najmlađi će uživati u tradicionalnim dječjim igrama u kojima mogu sudjelovati i odrasli. „Kamena s ramena“, “Bacanje potkove”, te tematsko mini igralište, tj. dvorac na
napuhavanje bit će izvor radosti i veselja.
Za prva tri mjesta u svakoj kategoriji osigurane su prigodne nagrade.
📝 Predbilježbe za sudjelovanje na natjecanju “Kamena s ramena” i “Bacanje potkove” – na broj 091 761 4798
🎶 Od 19 sati u centru Liča održat će se nastup GRUPE IMPULS
💒 Župa Fužine Lič organizira misna slavlja u trodnevnici prije 5.8. Detalje o misama popratite na njihovom facebook profilu Župe Fužine Lič.
 
 
Fotografija Nebojša Anić