59. Goranovo proljeće

U Domu kulture u Lukovdolu, danas, 21. ožujka, točno u podne, dodijeljene su nagrade u sklopu manifestacije “59. Goranovo proljeće”. Točno na Goranov rođendan, službeni prvi dan proljeća i UNESCO-v Svjetski dan poezije.

Žiri u sastavu: Tomislav Brlek, Ana Brnardić, Nataša Govedić, Ivica Prtenjača i Olja Savičević Ivančević odlučili su Goranov vijenac, bijenalnu nagradu za pjesnički opus i ukupan doprinos hrvatskoj književnosti, dodijeliti Vesni Biga. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa, plakete, te samog Vijenca – prepoznatljivog rada Vojina Bakića.

Nagrada Goran za mlade pjesnike dodjeljuje se za najbolji rukopis autora/ice do tridesete godine života, koji prethodno nije objavio/la pjesničku knjigu. Žiri koji su činili Damir Radić, Davor Ivankovac i Mateja Jurčević jednoglasno je kao najbolji rukopis izdvojio onaj Patrika Gregurca pod naslovom Špaga. Goran za mlade pjesnike najznačajnije je hrvatsko priznanje za mlade pjesnike/inje, a sastoji se od objave nagrađenog rukopisa u uglednoj biblioteci Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

Žiri u sastavu: Ana Brnardić i Goran Čolakhodžić odabrali su najbolje literarne radove učenika. Dobitnike nagrada za literarne radove učenika možete vidjeti OVDJE

Festivalski dio 59. Goranovog proljeća iz svoga se standardnog termina seli na 3. 4. i 5. lipanj zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: https://igk.hr/

Fotografije su preuzete sa: https://web.facebook.com/goranovo