(Ravno)gorska zelena tržnica

Petkom od 16 do 18 sati  – Mrkopalj (Ul. Novi Varoš 1, 51315, Mrkopalj) 
Subotom od 09 do 12 sati – Vrbovsko (Radnička ul. 28, 51326, Vrbovsko)
Subotom od 9 do 11 sati – Ravna Gora (Ivana Gorana Kovačića 174, 51314 Ravna Gora) 
Subotom od 15 do 17 sati – Fužine, u centru ispod brane

Ravnogorska zelena tržnica održava se svake subote u mjesecu, od 9 do 11 sati u Ravnoj Gori. Ispred SPC Goranka ili u prostoru bivše PBZ banke, lokalni proizvođači Gorskog kotara nude svoje proizvode.

Projekt „tržnica“ zamišljen je na način da lokalni proizvođači, odnosno obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Gorskog kotara, na jednom mjestu predstave i ponude svoje kvalitetne i raznolike provjerene domaće proizvode. Prednost u korištenju tržnice daje se lokalnim goranskim proizvođačima, dok se kupcima daje garancija da zaista kupuju lokalno proizvedeno. Projekt ima i svoju turističku svrhu. Cilj je, između ostalog, omogućiti turistima da na jednom mjestu kupe domaće i kvalitetne proizvode s područja Gorskog kotara.

Pokretači ove inicijative bili su OPG Krepenc. Ubrzo su im se pridružili i ostali izlagači: OPG Ružić, OPG Štrbac, OPG Beljan, OPG Francisković, OPG Jurković, OPG Burić Vrbovsko, OPG Mrvoš Gomirje, OPG Kurbegović Skrad, OPG Mrkvička Lokve, OPG Šafar Delnice, OPG Bitoraj Mrkopalj i mnogi drugi. Osnovana je Udruga Ravnogorska tržnica i pozvani su svi OPG-ovi koji se žele pridružiti.

Ravnogorska zelena tržnica proširila se i na ostala mjesta u Gorskom kotaru; Mrkopalj, Vrbovsko, Fužine.  

Petkom od 16 do 18 sati u predvorju Doma kulture, Mrkopalj: TIC Mrkopalj
Subotom od 09 do 12 sati na tržnici Grada Vrbovskog: Grad Vrbovsko
Subotom od 9 do 11 sati je u Ravnoj Gori – SPC Goranka: TIC Ravna Gora
Subotom od 15 do 17 sati u centru Fužine, ispod brane: Tourist info Fužine

Ponuda na lokacijama može biti različita, zavisno od prisutnih OPG-ova. U ponudi se mogu naći domaći sirevi, proizvodi od aronije, pekmezi, marmelade, sokovi, proizvodi od mlijeka, jaja pa čak i domaća kozmetika i mnogi drugi.

Ako još niste, posjetite jednu od lokacija zelene tržnice i uvjerite se u kvalitetu. Domaće je domaće 🙂

Podijeli s prijateljima