Airsoft udruga Risovi

Na području Gorskog kotara, sa sjedištem u Skradu, razvila se Udruga pod nazivom Risovi koja se bavi airsoftom. Široj populaciji još nepoznat pojam, ali isto tako i sve zanimljiviji kada doznaju nešto o njemu.

Airsoft je vojno simulacijska aktivnosti u kojoj se koriste realistične replike pravog vatrenog oružja. Slično je paintballu, ali sa realističnim replikama koje koriste plastične kuglice različite težine te imaju daleko veću brzinu i domet.

Udruga je službeno osnovana 09.02.2022., ali airsoftom se bave još od 2014. godine. Udruga ima 20-tak članova te uvijek ima mjesta za nove ljubitelje ove adrenalinske zabave.

Iako je sjedište u Skradu, članovi dolaze iz cijele Primorsko-goranske županije. Organziraju treninge na koje dolaze igrači iz; Istarske, Karlovačke, Zagrebačke, Primorsko- goranske županije i šire. Isto tako, kao Udruga, sudjeluju i u treninzima koje organiziraju i druge udruge u Hrvatskoj.

Svaki airsoft igrač koji sudjeluje u treninzima i susretima ima svoju opremu koju čine: uniforma, zaštitna maska, kaciga, naočale te replika oružja.

Postoje razne vrste replika te si igrači sami izabiru ono što im se sviđa.

Udruga je 19.02.2023. održala trening na području općine Skrad na kojoj je sudjelovalo oko 35 igrača koje ni snijeg nije spriječio u igri. Taj dan osim treninga proslavili su i prvi rođendan te se tim povodom organizirala i zakuska za sve sudionike.

Osim u Skradu treninzi se organiziraju i na području Općine Mrkopalj koja je Risovima dodijelila teren za korištenje. Treninzi se održavaju bar jednom mjesečno, od strane Risova, dok se ostale vikende sudjeluje na treninzima koje organiziraju druge udruge ili timovi na raznim područjima RH.

Za sve zainteresirane dostupni su na službenoj stranici: https://www.facebook.com/aurisoviskrad ili  mail airsoft.risovi@gmail.com