Dan dvorca Zrinskih u Čabru

15. listopada 2022. godine obilježava se Dan dvorca u Čabru.

Program započinje u subotu, u 10:00 sati, sajmom OPG-ova na trgu kralja Tomislava u Čabru i zabavnim sadržajem za djecu (Pagoland) na igralištu u Čabru ispred OŠ Petar Zrinski.
Svečani dio programa s mimohodom kroz centar Čabra započinje u 17:00h povorkom u kojoj sudjeluju:
– Frankopanska straža (Praesidio Frangipanis),
– Kuburaši (Udruga Prva kubura Višnjica),
– Pratnja konjima (Udruga Magušar)
– Limena glazba (Puhački orkestar Grada Čabra)
– Čabarske mažoretkinje
– Građanska pratnja (građani odjeveni u srednjovjekovnu odjeću)
Povorka kreće od Doma kulture u Čabru, a završava u dvorištu Dvorca Zrinski gdje će se održati svečani proglas i nastavak programa, a sam početak mimohoda započeti će pucanjem iz topa. Tijekom same povorke, kuburaši koji će stajati na trgu kralja Tomislava pucnjem iz kubura pozdraviti će stražu i sudionike mimohoda dok budu prolazili. Opširnije,…
 
Cijene i radno vrijeme tokom godine
Od 29. srpnja 2021. godine počela je naplata ulaza u Dvorac Zrinskih u Čabru koji u svojoj unutrašnjosti krije nekoliko zanimljivih kulturnih sadržaja za posjetitelje! 
 
CIJENE ULAZNICA
Pojedinačna ulaznica – 25,00 kn
Djeca do 6 godina – ulaz besplatan
Djeca od 6 do 14 godina – 10,00 kn
Srednjoškolci, studenti i umirovljenici – 20,00 kn
Grupe iznad 20 osoba – 15,00 kn
 
Ulaznica uključuje posjet Galeriji Vilima Svečnjaka, Zavičajnoj zbirci, Interpretacijskom centru Čabar i zbirci “Veja” Andrije Zbašnika.
 
Jedan dio prostora u muzeju uređen je kao foto-spot gdje je postavljeno prijestolje sa krunom, mačem, plaštem, zastavama, štitovima, grbovima Zrinskih i Frankopana, sa svim ostalim pripadajućim atributima.
 
Svaki posjetitelj dvorca može na trenutak zasjesti na prijestolje i sa sobom ponijeti uspomenu u obliku jedinstvene fotografije.
 
RADNO VRIJEME
Radnim danom od 7:00 do 15:00 sati, vikendom po dogovoru pozivom na broj Grada Čabra 098/461-406.
 
Osim navedenoga, u obližnjem Prezidu možete posjetiti goransku etno-kuću Vesel i Zavičajnu zbirku, uz ulaznicu u iznosu od 10,00 kn.