Fotonatječaj “Volim svoju županiju”

Foto natječaj “Volim svoju županiju” pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine. Ovogodišnji natječaj počinje 1. svibnja i traje do 15. svibnja 2022. godine. Svaki autor može prijaviti do tri fotografije.

Osim najboljih fotografija prema mišljenju stručnog žirija, bit će nagrađena i fotografija s najvećim brojem osvojenih glasova (likeova) unutar aplikacije. Za glasovanje je potrebna prijava putem društvenih mreža. Ovogodišnja novost je da se fotografije snimljene dronom boduju u svojoj kategoriji, a najbolja „dronska“ fotografija također se nagrađuje. Glavne nagrade su GoPro Hero 10 sportske digitalne kamere.

Hrvatska zajednica županija potiče sve ljubitelje fotografije da na jedinstven način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze te da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive.

Prošlogodišnje izdanje natječaja privuklo je više od 1300 sudionika, a u nešto manje od dva mjeseca prijavljeno je impresivnih 3000 fotografija.  Svakom pristiglom fotografijom svi sudionici, posjetitelji izložbe, baš kao i organizatori, otkrivali su djeliće Hrvatske za koje nisu bili ni svjesni da postoje. 

Prijaviti se možete na: https://www.volimzup.hr/

Pratite novosti natječaja i podržite predstavnike našeg kraja na:

https://www.facebook.com/HrvatskaZajednicaZupanija

https://www.hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija

Foto: Alenka Novak, 2021.