"Gorski kotar info" slavi prvi rođendan

Stranica “Gorski kotar info” slavi svoj prvi rođendan 😀. Stranica je pokrenuta prije godinu dana, ali je “zaživjela” tek nakon pola godine, točnije, početkom ljeta nakon promjene naziva “Ravna Gora info” u “Gorski kotar info”.

Kad sam prije godinu dana zakupila domenu: https://ravna-gora.com i napravila web stranicu, mislila sam da ću na njoj objavljivati samo novosti vezane za Ravnu Goru. S obzirom da su turisti i posjetitelji Gorskog kotara pretraživali moje stranice i tražili na njima informacije, ne samo za Ravnu Goru već za cijeli Gorski kotar, web stranica je dobila naziv “Gorski kotar info”, a objave sam usmjerila prema informacijama i događanjima u cijelom Gorskom kotaru. Slika ispod prikazuje razvoj stranice kroz proteklu godinu.

Pretraži i pronađi

Nakon što je stranica “zaživjela” iznenadila sam se da većina posjetitelja dolazi do nje preko pretraživača, čak 84,1%. Uglavnom su to posjetitelji iz Zagreba, Rijeke i okolice, Istre te Splitsko-dalmatinske županije. Manji postotak posjetitelja direktno pretražuje stranice s obzirom da su pretplaćeni na nove objave, a tek 7,2% posjetitelja pregledava stranice preko društvene mreže Facebook.

Najposjećenije objave

Turistička sezona je bila odlična kako na moru tako i u Gorskom kotaru stoga ne čudi da su posjetitelji goranskih krajeva najviše tražili događanja koja bi mogli posjetiti. Među popularnijima su događanja u Delnicama, Žabarsko ljeto, Dan borovnica i turizma, Festival gljiva, vune i plodova jeseni, Festival malina, ali i snježne radosti sanjkališta “Gorski sjaj” u Kupjaku 😀.

I na kraju, hvala svim suradnicima i čitateljima na podršci. S obzirom da za održavanje ovakve stranice treba puno vremena i volonterskog rada, nadam se da ću ga imati kako bih održala stranice aktivnima i pružila posjetiteljima Gorskog kotara što više informacija o aktivnostima i događanjima u Gorskom kotaru i okolici.

Zlata Vukelić

0
Ukupna posjećenost stranici u prvoj godini objavljivanja od 30.10.2021. do 30.10.2022.