Iznajmi električni bicikl i upoznaj Ravnu Goru

Stiglo je proljeće i ponovo možete iznajmiti električne bicikle i provozati se Ravnom Gorom. Bicikle se nalaze u centru mjesta, ispred SPC-a Goranka.

Prijavite se na poveznici: https://app.go2bike.hr/login. Uplatite minimalni prepaid iznos od 20,00 kn. Iznajmljivanje je dostupno od 8:00 do 20:00 sati, jedan sat najma iznosi 15,00 kn.

Sve upute nalaze se u letku: LETAK

Podsjetimo se, početkom srpnja 2020. godine s radom je započela stanica za iznajmljivanje električnih bicikala, koja se nalazi u središtu Ravne Gore, ispred SPC-a „Goranka“. Uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Ravna Gora nabavila je deset električnih bicikala koji su s početkom srpnja, kako mještanima tako i turistima, dostupni za iznajmljivanje. Korisnik se može registrirati za korištenje sustava iznajmljivanja električnih bicikala direktno na lokaciji stanice javnih e-bicikala u Ravnoj Gori putem QR koda, odnosno mobilne aplikacije. Cijena najma bicikla iznosi 15,00 kn po satu (PDV uključen). 

Na temelju Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture, Općina Ravna Gora je od Ministarstva turizma dobila bespovratna sredstva u iznosu od 124.000,00 kuna, namijenjena za projekt uređenja, postavljanja i opremanja stanica za iznajmljivanje e-bicikla u Ravnoj Gori. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je kupnju deset električnih bicikala u iznosu nešto manjem od 50.000,00 kn. Ukupna vrijednost ovih dviju investicija je 318.000,00 kn s PDV-om, a cjelokupan projekt daje dodatnu vrijednost već postojećim uređenim biciklističkim stazama na području Općine Ravna Gora, kao i unapređenju turističke ponude te razvoju sportsko rekreacijskog turizma.

Izvor: http://www.ravnagora.hr/cd/1903/elektricnim-biciklima-u-avanturu-upoznavanja-ravnogorskih-znamenitosti