Jedna manifestacija, a dva različita naziva

Početkom srpnja u Ravnoj Gori tradicionalno se obilježava „Dan borovnica“. Jedini je to dan u godini kad ravnogorski kraj zaživi u punom sjaju. Uz zabavni i gastro program, delicije od borovnica, obilazak planinarskih staza, malonogometni turnir, koncert puhačkih orkestara, aktivnosti za najmlađe i završnica uz koncert nekog malo „jačeg“ izvođača, za svakog se nađe ponešto. Na žalost, sve je nagurano u taj jedan jedini dan pa se mnogi ravnogorci pitaju kako da prisustvuju svim tim događanjima istovremeno.

Ako baš tog dana padne kiša, treba čekati 365 dana do nove zabave. Izvođačima će sve biti plaćeno jer nisu oni krivi što je pala kiša, a mještani će morati pričekati neka bolja vremena za druženje i zabavu ovakvih razmjera. Zašto se baš sve događa istoga dana, ni to nije u potpunosti jasno. Valjda je zanimljivije gledati u nebo (hoće li pasti kiša) pa uništiti sva planirana događanja ili se događanja mogu rasporediti na nekoliko dana ili tjedana pa su manje šanse da će sve propasti.

Malonogometni turnir

Na probleme je naišao i organizacijski tim malonogometnog turnira koji se ove godine neće održati na igralištu „Pod Javorovom kosom“ zbog „objektivnih razloga“,… ups 😊.  Turnir će se održati na polovici nogometnog igrališta “Goranka” na kojem će se replicirati igralište “Pod Javorovom kosom”. Iako su neki zabrinuti jer „to nije to“, igralište „Goranka“ je ravno, „izgubit će se draž odskakanja lopte na sve strane“, mislim da je zabava ipak zagarantirana i da treba dati priliku nekim novim iskustvima, a ako baš treba, montirat ćemo nekoliko neravnina na igralištu „Goranka“ pa nek lopta poskakuje gdje god želi 😂.

Jedna manifestacija, a dva različita naziva

Ovogodišnja manifestacija nosi naziv „Dan borovnica i turizma“, barem tako glasi objava na službenim Facebook stranicama „TIC Ravna Gora“. I prijašnjih godina se na plakatima mogla pronaći riječ turizam,… ponekad uz bok riječi borovnica, a ponekad u nekom drugom kutu plakata, ali ove godine su se pojavila dva plakata. Jedan plakat na stranicama udruge „Plodovi gorja“ na kojem se manifestacija naziva „Dan borovnica“ i drugi plakat na stranici „TIC Ravna Gora“ na kojem se manifestacija naziva „Dan borovnica i turizma“.  Jesu li to samo formalnosti?  Da li je u planiranje uključeno više organizatora koji organiziraju samo „svoj“ dio pa dolazi do razilaženja u nazivima? Kako god bilo plakat bi trebao biti jedinstven. Ovakva manifestacija svakako bi trebala imati jedinstven organizacijski odbor. Odbor sastavljen od svih predstavnika organizatora pojedinih događanja koji bi trebali složno sudjelovati u planiranju cjelokupne manifestacije. Odbor koji u svakom trenutku zna što “onaj drugi radi i planira”. Odbor koji je upoznati sa svim detaljima i određuje točne, jedinstvene informacije za javnost.

Mi ćemo se svakako dobro zabaviti bez obzira na sve, ali kao što stara poslovica kaže: „Složna braća kuću grade, a nesložna je razgrađuju“.