Zimski Festival Zvuka

Od 06. siječnja 2023. u 18:00 h do 08. siječnja 2023. u 15:00 h – Planinarski dom Bijele stijene
 
Stiže nam zima i Drugo izdanje Festivala Zvuka! Festival pod sloganom “Pusti, otpusti i izusti” priređuje se od 6. do 8.1. u Gorskom Kotaru na čistom planinskom zraku u planinarskom domu ‘Bijele Stjene’ u Tuku.
 
Kako izgleda Zvuk u “indoor” izdanju otkrit ćete u dvorani Osnovne Škole “Mrkopalj”. Čekaju vas brojne radionice kao što su Pranayama yoga, mantre, frula, gitara, djembe i ceremonija ispijanje svete biljke cacao. Festival Zvuka je inače “no profit događaj”, što znači da umjetnici nastupaju uz simboličnu naknadu, a organizator se odrekao naknade.
 
CIJENA trodnevnog festivala uz smještaj i hranu je 1.200 kuna. Spava se u planinarskom domu u idili planine, gdje su “shared” sobe od 4 do 6 ljudi sa zajedničkim sanitarnim čvorom.
Iznos povlačenja koji pokriva troškove smještaja, hrane i organizacije, ali ne i prijevoza do Tku je 1.200,00 kn. Na povlačenje se možete prijaviti tako da uplatite cjelokupan iznos povlačenja koji pokriva sve troškove.
 
Molimo da se na povlačenje prijavite putem obrasca koji ćete dobiti na mail.
Nakon prijave potrebno je uplatiti cjelokupan iznosu od 1.200,00 kn za rezervaciju mjesta.
 
Četrnaest dana prije povlačenja objavljujemo da li ima dovoljno polaznika koji su uplatili cjelokupan iznos da bi se zakupio smještaj planinarski dom ‘Bijele stijene’, odnosno da bi se održalo povlačenje.
 
U slučaju da se ne prijavi dovoljan broj polaznika vraća vam se cjelokupan iznos. U slučaju da odustanete od povlačenja četrnaest ili manje dana do početka povlačenja uplaćen iznos vam se ne vraća, osim u slučaju da se unatoč Vašem odustajanju popuni cijelo povlačenje. U slučaju pozitivnog testa na Covid 19 vraća vam se cjelokupan iznos.
 
Ovo izdanje festivala, osim lokacije, ima još jednu novost – radionicu ‘Povezivanje Glasom’, gdje ćemo otkrivati taj čarobni instrument koji je u nama i tako učiti pjevati opušteno i svjesno i ojačati samopouzdanje!
 
PRIJAVE kreću na 3, 2, 1 – sad –festivalzvuka@gmail.com
 
Preporuka je da budete brzi, jer se jesenji Festival popunio do zadnjeg mjesta, a ovaj je još bogatiji!
 
Što vas sve čeka?
 
NOVO!
 
RADIONICA “POVEZIVANJE S GLASOM”


Kako doživljavaš svoj glas? Što znači biti povezan sa svojim glasom i kakav je to osjećaj? Koja je svrha glasa i koji je njegov kapacitet? Kako koristiti glas kao iscjeliteljski zvuk? Kako ga pustiti, otvoriti, osloboditi, ojačati, omekšati ili unaprijediti? Kako koristiti glas ako misliš da možda nemaš sluha ili talenta za pjevanje?

 
Na radionici POVEZIVANJE S GLASOM, upoznat ćemo dinamike glasa, otkriti njegov iscjeliteljski fenomen, kapacitet i razne aspekte, ukloniti eventualne blokade, putovati glasom kroz tijelo i učiti koristiti glas kao zvuk. Koristit ćemo metodu *Glas iz duše* koja sadržava autorske vježbe za oslobađanje glasa te pažljivo odabrane vježbe priznatih praksi pokreta, rada s glasom i osobnog rasta.
KAD SE JEDNOM POVEŽETE S GLASOM, ZAVOLJET ĆETE GA, OJAČATI SAMOPOUZDANJE, PJEVATI OPUŠTENO, SVJESNO, PRISUTNO, JOŠ BOLJE I S GUŠTOM!
 
SADRŽAJ:
– Opuštanje tijela, uma i glasa
– Glas i pokret
– Glas kao zvuk
– Glasom kroz tijelo
– Igra glasom
– Glas i intuicija
– Tuširanje glasom
 
KOME JE RADIONICA NAMIJENJENA:
Svim znatiželjnim dušama voljnim novih znanja, vještina i otkrivanja svoga glasa kao iscjeliteljskog zvuka, bez obzira imate li predznanja ili ne, iskustva i sluha i bez obzira na starosnu dob, boju kože, seksualnu orijentaciju, vjeroispovijest… Važno je imati srce!
 
TRAJANJE: 3 sata
Ne morate biti ni jogi ni muzičar da sudjelujete u radionici. All levels and souls are welcome!
Tko i što nas sve čeka na Festivalu Zvuka?
U prvi Festival zvuka krenuli smo s idejom da okupimo najbolje umjetnike i nadali se da će poziv prihvatiti bar njih pola. Odazvali su se svi i pretočili svoje umijeće u fantastičan festival! Stoga se suradnja nastavlja dalje, a pridružit će se i neki drugi umjetnici. Evo tko vas sve čeka:
 
TASTE OF FREEDOM, Kruno i Petra

Entuzijastičan par iz okolice Zagreba. Zaljubljeni u prirodu i vrtlarenje. S velikim poštovanjem pripremaju hranu za um i tijelo. Kruno je kuhar s dugogodišnjim iskustvom rada u restoranima, a Petra umjetnica koja jelima daje posebnu čar.

 
• Kazo Mikašek
Još kada je kao dječak čuo zvuk djembea na varaždinskom starom gradu rodila se ljubav i trčao je do svirača da ga pita što je to i može li probati odsvirati nešto. Od tada je pohađao razne radionice naših i afričkih učitelja, svirao u nekoliko bendova te na kraju i sam više godina vodio radionice zapadno-afričkih ritmova. Dosta je vremena proveo kao ulični svirač, svirao na raznim eventima kao što su trance dance, ecstatic dance, zvučna putovanja… Trenutno najviše svira kao glazbena pratnja na radionicama afričkog plesa koje vodi divni Abi Seydi iz Senegala. Ono što najviše voli kod djembea i zapadno-afričkog ritma je to što on privlači i spaja fantastične ljude i nudi iskustvo neposredne radosti i prisutnosti.
• Arijana Šmit
Na životnom putu nakon glazbene akademije, uz rad kao glazbeni pedagog Arijana se okreće jogi i 2014. završava svoj prvi učiteljski trening u Hrvatskoj, a 2018. na Baliju. Tamo je ušla i u svijet pjevanja mantri čime spaja svoje dvije velike ljubavi- jogu i glazbu. Osim asana prakse voli produbljivati znanje o sebi kroz meditaciju (Vipassanu), ples, biljke…
Zadnjih 8 godina vodila je jogu u Osijeku, radionice joge i plesa po Hrvatskoj i na različitim festivalima (ADA Awakening Tantra Festival (Crna Gora) Mystic Mountain, R/verse, ReArt..)
Trenutno vodi jogu u Zagrebu. Voli s ljubavlju dijeliti svoje gore navedene strasti kroz zabavan, kreativan, razigran način kako bi se iscijelili te dublje vezali sa sobom, drugim živim bićima i Majkom Zemljom.
• Ivan Judaš
Mladi je glazbenik iz Zagreba, član benda Balkalar i veliki zaljubljenik u etno i meditativnu glazbu.
Dolazi nam podijeliti svoju ljubav na magičnom instrumentu handpanu, te će vas odvesti na jedno zvučno putovanje sa svojom glazbom koju svira od srca.
Svi zainteresirani moći će prisustvovati i na grupnoj handpan radionici!
• Dejan Perčić
ljubitelj je zvuka i iscjeljujućih frekvencija. “Gitara je tu kao glavni instrument, no isto tako uživam svirajući didgeridoo, djembe te razne perkusije. Imao sam priliku za suradnju na brojnim zvučnim kupkama, raznim ceremonijama te nekoliko gong puja”, kaže on.
•Polonna Oblak
Mentorica je za oslobađanje glasa, certificirana trenerica osobnog rasta, osnivačica metode “Glas iz duše” i školovana vokalistica. Svojim autorskim programima za povezivanje s glasom, spontanog pjevanja i vokalnih meditacija, pomaže vam otkriti vaš autentični glas, otkloniti eventualne blokade i pronaći unutarnji mir, a zvukovima svoga glasa povede vas na putovanje kroz razne slojeve realnosti. Glas, čiju moć proučava i istražuje već od malih nogu, smatra jednim od najpotentnijih ljudskih resursa koji sama koristi u svrhu iscjeljivanja. Kroz radionice, tečajeve, individualni rad i vlastite meditativne koncerte širi svijest o važnosti, ulozi i iscjeljujućem fenomenu ljudskog glasa.
Obožava buru i vodu, voli zelenu i žutu boju, inspirira ju promatranje ljudi, ljubiteljica je organskih zvukova i hrane, a slaba je na čokoladu i sladoled.
•Ivan Vuković
Učitelj Yoge Srca i Body-Mind Centeringa iz Zagreba. Zvuk igra vrlo važnu ulogu u njegovom životu i razvoju, bavi se glazbom preko 20 godina i istražuje utjecaj zvuka i vibracija na tijelo i svijest. Pridružit će nam se sa svojom frulom, shakapom, šamanskim bubnjem i glasom.
 
Ceremonija svete biljke Cacao
 
Cacao otvara našu pravu prirodu povezujući nas s energijom vlastitog srca. Vida rane zbog kojih smo se zatvorili te nam daje podršku i otvara nas prema ljubavi u širem smislu. Ako se ispija ponizno, s namjerom, poštovanjem i zahvalnošću, dovodi nas u stanje ravnoteže, umiruje nas te nas omata finim osjećaj nježnosti, mekoće i povezanosti sa sobom, drugima i svime što jest. Značenje imena biljke Theobroma Cacao je “hrana bogova”. Cacao je prirodno bogat željezom, magnezijem, antioksidansima i B vitaminom te djeluje na oslobađanje endorfina, odnosno “hormona sreće”. Neki izvori navode kako pomaže u regulaciji razine šećera u krvi, povećava protok krvi u mozgu te je navodno odličan za srce i krvne žile.
Kako se pripremiti za ceremoniju?
Cacao nije psihoaktivna biljka i pije se obično bez ikakvih dodataka. Bilo bi dobro doći bez očekivanja da ćete osjetiti “nešto”. Ono što je važno i što će biti ključno za vaš proces je vaša namjera. Budući da Cacao može djelovati stimulativno podižući razinu energije, nužno je izbjegavati kavu na dan ceremonije. Osim kofeina, također vas molimo da se suzdržite od alkohola i ostalih opijata/psihodelika. U danima prije ceremonije bilo bi dobro jesti laganiju hranu bez mliječnog, šećera i jakih začina. Nakon prijave za festival dobit ćete detaljne upute i upitnik o zdravstvenom stanju kako bismo sve prilagodili vašim individualnim potrebama.