61. Goranovo proljeće

Stiže nam 61. Goranovo proljeće – od 20. do 23. ožujka smo u Zagrebu, Lukovdolu i Rijeci!
 
Atmosfersko je proljeće, čini se, i na kontinentu prestiglo ono kalendarsko. To ne mora nužno biti dobra vijest, ali približavanje prvog dana proljeća za ljubitelje poezije sasvim sigurno jest. Stoga, zabilježite u svoje kalendare, životne kao i književne, 21. ožujka – rođendan Ivana Gorana Kovačića i Svjetski dan poezije!
 
61. Goranovo proljeće odvijat će se ove godine od 20. do 23. ožujka u Zagrebu, Lukovdolu i Rijeci. Dodijelit ćemo nagrade Goranov vijenac i Goran za mlade pjesnike te ugostiti petnaestak pjesnika iz Europe i svijeta, i isto toliko njihovih domaćih kolegica i kolega. Programi će se odvijati u zagrebačkom Kazalištu lutaka i na akademijinoj Sceni F22, u Domu kulture u Lukovdolu te kultnom antikvarijatu Ex libris i dvorani Mjesnog odbora Kozala u Rijeci.
 
Spajat ćemo poeziju i film, poeziju i glazbu, poeziju i izvedbu, u suradnji s berlinskim Zebra Poetry Film Festivalom, Akademijom dramske umjetnosti i Muzičkom akademijom. Veselimo se također nastupima etabliranih i uzbudljivih imena iz svijeta glazbe.
 
Pratite facebeook stranice Goranovo proljeće jer uskoro stiže više informacija!
 
Ilustracija: Ana Kovačić
Vizualni identitet festivala: Tina Ivezić i Damir Prizmić
Podijeli s prijateljima