Brzi i žestoki ponovo dolaze - WRC Croatia Rally 2024

Od prošle godine, dio WRC Croatia utrke vozi se i kroz Gorski kotar i to između Skrada i Ravne Gore. Ovogodišnji brzinski ispiti u Primorsko-goranskoj županiji održat će se u petak, 19. travnja 2024. na relaciji Skrad – Ravna Gora i to sa dva starta, u 10:39 h i u 15:58 h.

Istoga dana održat će se brzinski ispiti i na Platku, start u 11:47 h i 14:45 h.

Dionice brzinskih ispita zatvaraju se za promet tri sata prije starta.

Spektakularni WRC Croatia Rally 2024. vozit će se u Hrvatskoj od 18. do 21. travnja 2024. Najbolji svjetski timovi i posade vratiti će se i pokušati ukrotiti dvadeset brzinskih ispit na 50 nijansi hrvatskog asfalta. Ceremonijalni start i cilj održat će se u Zagrebu, dok će ostatak itinerera prolaziti kroz pet županija.

Program će početi u četvrtak, 18. travnja, tzv. Shakedownom u Zagrebačkoj županiji i Ceremonijalnim startom pokraj Zagrebačkih fontana. Osam brzinskih ispita održat će se u petak, 19. travnja u Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj županiji. Subota, 20. travnja donosi još osam brzinaca na području Zagrebačke i Karlovačke županije, dok je posljednji dan, nedjelja, 21. travnja, rezerviran za još četiri brzinska ispita na poznatim lokacijama u Varaždinskoj i Karpinsko-zagorskoj županiji.

Na prošlogodišnjem WRC Croatia Rallyju, Elfyn Evans zadržao je svoju prednost i osvojio Croatia Rally 2023. te se time izjednačio na vrhu FIA svjetskog prvenstva.

Ulaznice za ovogodišnji spektakl dostupne su na www.ulaznice.hr.

Tekst i fotografija: https://rally-croatia.com

Itinerary

Podijeli s prijateljima