Festival dječje književnosti Kućica od knjiga 2024.

Festival dječje književnosti Kućica od knjiga 2024. u goranskim školama i Sretnoj kućici – najmanjoj knjižnici u Hrvatskoj!

Fabulus – udruga za promicanje priče organizira 17 – 25. svibnja u Gorskom kotaru drugi po redu Festival dječje književnosti Kućica od knjiga. Kućica opet dovodi poznate dječje pisce. S malim Goranima 8 će se dana družiti Roman Simić, Maja Šimleša, Danijela Pavlek, Ana Đokić i Natalija Mitrić.

Nakon uspješne prošlogodišnje premijere ponovo u Gorski kotar dolazi Festival dječje književnosti Kućica od knjiga.

U goranskim osnovnim školama cijeli će se tjedan održavati književni susreti a Romana, Maju, Anu, Danijelu i Nataliju ugostit će škole u Ravnoj Gori, Severinu na Kupi, Moravicama, Lokvama, Delnicama, Čabru i Gerovu. Susretima će se pridružiti i područne škole iz Plešca i Stare Sušice.

Drugi dio festivala, na koji su pozvani svi, i veliki i mali, održava se 18 – 19. svibnja u Čitaonici Kuti u Brod Moravicama, Sretnoj kućici – najmanjoj knjižnici u Hrvatskoj koju preko 90 godina, od njenog osnutka, uspješno vode volonteri.

U Sretnoj kućici će se oba dana vikenda u 11 sati održati književni susreti s Romanom Simićem (subota, 18.5.) i dvojcem Ana Đokić – Danijela Pavlek (nedjelja, 19.5.).

Nedjeljno popodne, s početkom u 16 sati, rezervirano je za promociju jedne slikovnice posebne za Gorski kotar – putopisne slikovnice Djeca Gorskog kotara autorice Natalije Mitrić, u izdanju Kreativne mreže.

„Rad na ovoj slikovnici me je posebno radovao jer sam u njoj  spojila tri svoje ljubavi – pisanje, djecu i Gorski kotar. Zato Vam se unaprijed radujem – dobrodošli!“ rekla je Natalija Mitrić i pozvala Gorane, ali i sve koji se zateknu u Gorskom kotaru, na divno neformalno književno druženje u kojem će nastupiti većina goranske djeca iz slikovnice – kojih je skoro 40! U slikovnici će se pronaći sve općine i gradovi Gorskog kotara i njihovi mali osnovnoškolci! A slikovnica će se na promociji moći nabaviti po promotivnoj cijeni.

I ove godine Kućica od knjiga daruje djecu koja sudjeluju na književnim susretima s brdom dječjih knjiga i slikovnica – ukupno preko 150 naslova! Za to su zaslužni sponzori festivala – dječji nakladnici: Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Profil knjiga, Kreativna mreža, Knjiga u centru, Sretno srce, Sezam – Srednja Europa i Fabulus.

Organizatori zahvaljuju na institucionalnoj i medijskoj podršci Kućici od knjiga – pokrovitelji ovogodišnje Kućice od knjiga su Ministarstvo kulture i medija i Općina Brod Moravice, partneri su Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Hrvatska Čitaonica sela Kuti i Kreativna mreža a medijski ju prate Novi list i Radio Gorski kotar. Objave o Kućici možete pratiti na facebook stranici  Kućica od knjiga.

„Detalje o prijavi na književne susrete u Kutima pronađite na plakatu! Čekamo Vas!“ poručila je organizatorica Kućice od knjiga i voditeljica Fabulusa Natalija Mitrić.

Podijeli s prijateljima