Nastupi MPZ”Gimpl” i VS “VitaNeo” iz Ravne Gore

Obljetnički koncert 

06.01.2024. u 18:00 sati, obljetnički koncert MPZ Gimpl i VS VitaNeo u Domu kulture Ravnoj Gori povodom 20 godina MPZ Gimpl i 10 godina VS VitaNeo.

Mješoviti pjevački zbor Gimpl iz Ravne Gore osnovan je u ožujku 2003. godine. Okuplja zboraše svih generacija od 11 do 70 godina. Trenutno broji 30-ak članova. U svom repertoaru zbor njeguje različite žanrove. Predstavlja svoju općinu i županiju na mnogim manifestacijama u državi i inozemstvu.

Godine 2013. i 2019. proglašen je dobitnikom Godišnje nagrade Općine Ravna Gora. Na međunarodnom natjecanju Chorus inside Croatia 2016. god. zbor osvaja srebrnu plaketu, 2017. na Zlatnoj lipi Tuhlja brončanu plaketu, a 2018. na natjecanju Adria cantat zlatnu plaketu. Voditeljica Žaklina Majetić Mufić na istom natjecanju osvaja priznanje za umjetnički dojam i interpretaciju. Na natjecanju Croatia cantat u Puli 2020. osvaja srebrnu plaketu, a 2020. na Međunarodnom natjecanju Lege artis u Tuzli zlatnu plaketu. Na međunarodnom natjecanju u Kikindi (Srbija) 2021. osvaja srebro, u kategoriji mješovitih zborova. 

Neumorni “Gimpl” dobitnik je brojnih nagrada i plakata pa su tako i ove godine, na međunarodnom zborskom natjecanju “Aurora Cantat” koje se održalo u Karlovcu, 13.05.2023.g., osvojili srebrnu plaketu, a dirigentica, Žaklina Majetić Mufić dobila je posebnu dirigentsku nagradu.

Vokalnu skupinu „VitaNeo“ osnovale su mlađe članice MPZ-a „Gimpl“, čija je želja bila izvoditi skladbe po vlastitom „guštu“, a cappella. Nastala u ljetu 2013. godine, skupina je nazvana po prinovama njezinih članica, Viti i Neu. Probe se održavaju jednom tjedno, a vodi ih Žaklina Majetić- Mufić, koja i sama pjeva u vokalnoj skupini. Osim nastupa revijalnog karaktera, VS „VitaNeo“ redoviti je sudionik raznih domaćih i stranih natjecanja na kojima osvaja zlatne i srebrne plakete.

Tekst i fotografija: MPZ Gimpl

Podijeli s prijateljima