Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Mrkopalj i zaštitnika sv.Filipa i Jakova

U petak, 3. svibnja 2024., u Domu kulture u Mrkoplju, svečanom sjednicom obilježen je Dan Općine i zaštitnika sv. Filipa i Jakova. Svečanoj sjednici je prethodila sveta misa i polaganje vijenaca kao i paljenje svijeća na spomen obilježjima braniteljima iz Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata.

Foto: TIC Mrkopalj

Povodom Dana Općine Mkopalj, 17. svibnja 2024. u 20:00 sati možete pogledati komediju Ri teatra, “Ljubav je na Vrelu”.

Ova predstava otkriva tajanstveni svijet malog otoka Vrelo, gdje će se spojiti stvarnost i fikcija popularne reality emisije “Ljubav je na selu”!

Radnja predstave smještena je na mali otok Vrelo, koji ima svega pedesetak stanovnika i na kojemu žive samo žene. Doduše, rađaju se i muškarci, koji ili se brzo odsele ili nakon napunjene 31. godine misteriozno umiru. Ta čudna kletva nikada nije razjašnjena, ali strah se kod muškaraca duboko usadio već generacijama. Vrelo živi svojim uobičajenim otočnim životom, od uzgoja voća i povrća te iznajmljivanja apartmana turistima. Glavna junakinja ove priče je teta Manda, dvostruka udovica, jer su njezina dva muža misteriozno preminula u 31. godini. Ona sada živi s nećakinjom Violetom koja planira napustiti Vrelo, ali ne želi svoju tetu ostaviti samu.

Violeta dolazi na ideju da tetu prijavi u emisiju »Ljubav je na selu« kako bi teta našla partnera i ne bi ostala sama. Manda i ne sluti o čemu je riječ, misleći da sudjeluje u »Večeri za 5«.

Hoće li Manda ostati sama ili će pronaći svog partnera, dođite i otkrijte u predstavi…

Podijeli s prijateljima