Tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra KUD Sloga

Tradicionalni Božićnonovogodišnji koncert  Puhačkog orkestra KUD Sloga iz Ravne Gore, održat će se i ove godine u Ravnoj Gori u Domu kulture, 26. prosinca 2023. u 18:00 sati.

Prisjetimo se, ravnogorska limena glazba, osnovana je 1830.g. i odigrala je značajnu ulogu u kulturnom životu ravnogoraca. Ostala je do danas jedan od simbola ravnogorskog kraja, o čemu svjedoče brojna priznanja, povelje, diplome i zahvalnice: drugo mjesto na kotarskom festivalu limenih glazbi u Delnicama 1958. godine, trostruki prvaci općinskih smotri limenih glazbi i mješovitih pjevačkih zborova, 1. mjesto na regionalnim smotrama u Ravnoj Gori 1989., 1991., 1993. i 2009. godine. Na državnim susretima puhačkih orkestara: u Zaboku brončana, u Petrinji srebrna, u Ravnoj Gori srebrna, 2002. u Novom Vinodolskom brončana, a 2004. srebrna plaketa i brojna druga priznanja, povelje, diplome i zahvalnice.

U 2023. godini, KUD Sloga dobitnici su Godišnje nagrade Općine Ravna Gora, za očuvanje dugogodišnje tradicije i kontinuiteta rada amaterskog puhačkog orkestra, promicanje kulturnog života i rada s mladima te izniman doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Općine Ravna Gora.

Uručene godišnje nagrade u Ravnoj Gori

Podijeli s prijateljima