Tri goranske agencije s kojima možete u potpunosti doživjeti Gorski kotar

Vaš početak goranskog doživljaja, upoznaj Gorski kotar, u skladu s prirodom

Planirate vikend ili godišnji odmor provesti u prirodi, okruženi mirom i tišinom i za svoju destinaciju odabrali ste Gorski kotar. To je idealno odredište za ljubitelje prirode, avanturiste i one koji žele pobjeći od užurbanosti gradskog života. Duboko udahnete i krenete pretraživati prevelike količine informacija na internetu. Kad naposljetku shvatite da niste pronašli “ono nešto” što će vas napuniti pozitivnom energijom, vrijeme je da pomoć zatražite od lokalnih agencija. Lokalne agencije poznaju Gorski kotar i uzimaju u obzir vaše potrebe i preferencije. Suradnjom s lokalnim agencijama doprinosite pozitivnom utjecaju na lokalnu ekonomiju.

Lokalne agencije imaju detaljno znanje o ponudi smještaja, događanjima, aktivnostima i prirodnim ljepotama u Gorskom kotaru. One mogu pružiti korisne informacije o lokaciji, susjedstvu, aktivnostima u blizini i drugim lokalnim atrakcijama. Mogu vam pomoći pronaći apartman ili kuću koja najbolje odgovara vašim zahtjevima, a komunikacija s lokalnom agencijom može biti lakša i brža, posebno ako imate bilo kakvih problema ili pitanja tijekom boravka. Suradnja s lokalnom agencijom može pružiti dodatnu razinu pouzdanosti i sigurnosti prilikom obilaska i upoznavanja s običajima i tradicijom.

Vaš početak goranskog doživljaja

Za početak goranskog doživljaja treba vam smještaj i u tome vam može pomoći Turistička agencija Poonkt iz Ravne Gore koja nudi usluge iznajmljivačima i osigurava smještaj gostima u cijelom Gorskom kotaru.

Za potrebe iznajmljivača i gostiju kontinuirano razvijaju suvremenu web stranicu preko koje će posjetitelji Gorskog kotara moći odabrati svoj smještaj, a iznajmljivači, s punim povjerenjem, prepustiti svoj objekt za iznajmljivanje stručnjacima.

Mnogi su iznajmljivači prepustili agenciji Poonkt brigu oko najma njihovog objekta i sve više iznajmljivača pridružuje se Poonkt obitelji. Usluga za iznajmljivače obuhvaća čišćenje kuća i apartmana, održavanje okućnice, košnja trave, čišćenje snijega, sitne popravke, nadzor nad objektom, plaćanje računa… pa sve do iznajmljivanja i dočeka gostiju.

Poonkt osigurava posjetiteljima razne opcije smještaj, od luksuznih, modernih kuća do tradicionalnih seoskih imanja. Pruža informacije o pogodnostima i aktivnostima oko smještajnog objekta.

Razvojem prilagođene web tražilice i brojnim posebnim ponudama, cilj im je osigurati posjetiteljima jedinstveno iskustvo i dodatne pogodnosti prilikom boravka u Gorskom kotaru. Prva su lokalna i eko OTA agencije iz Gorskog kotara koja ima za cilj dio novčanih sredstava, od iznajmljivanja, uložiti u pošumljavanje oštećenih goranskih šuma.

Web stranice: https://poonkt.hr

Upoznaj Gorski kotar

Lynx & Fox, mala agencija s velikim srcem smještena je u Delnicama, u srcu Gorskog kotara. Nudi posjetiteljima obilaske prirode uz ljubazne licencirane vodiče. Specijalizirana je za aktivni odmor u prirodi Gorskog kotara.

Obilasci na koje se posjetitelji mogu prijaviti su dostupni skoro svaki vikend na raznim zanimljivim lokacijama, a privatne obilaske i radionice organiziraju na upit.

Ova agencija fokusira se na istraživanje prirodne ljepote Gorskog kotara te upoznavanje s lokalnom kulturom i tradicijom. Organiziraju različite aktivnosti poput planinarenja, obilazaka tradicionalnih manifestacija Gorskog kotara pa sve do degustacija lokalne hrane i pića.

Iz agencije  Lynx & Fox napominju da su zbog lakše organizacije i ograničenosti mjesta, prijave na izlete obavezne, a prijaviti se može preko obrasca: LINK NA PRIJAVU 

  • Za dolazak na izlete je potrebno imati vlastiti osobni automobil za prijevoz do početne točke hodanja i ponekad između lokacija
  • Uvijek se vraćaju do početne točke hodanja (tj. do automobila)
  • Psi su na sve obilaske dobrodošli, ali su na ponekim mjestima obavezni biti na povodcu

U skladu s prirodom

Uglavnom se ljudi sa sela sele u gradove, a Marta iz agencije Astra Divina je išla u suprotnom smjeru. Iz grada se doselila u mali zaselak Šafari i otvorila obrt u skladu s prirodom. Ukoliko želite provesti nezaboravan dan u prirodi, okupite prijatelje ili obitelj, zabavite se i učite o biljkama i životinjama uz edukativna i zanimljiva predavanja Astra Divine.

Agencija Astra Divina uskladila je svoje edukativne sadržaje s kurikulumima u školama i vrtićima. S Martom iz Astra Divine možete upoznati sve, od gradnje niskoenergetske kuće od drva pa sve do korištenja kišnice. Od branja biljaka za hranu i lijek sve do uzgoja povrća i voća bez upotrebe pesticida i herbicida. Jer kako kaže: Ono što ulažemo u prirodu, vraća nam se višestruko. Priroda je ono što nas oduvijek inspirira. Ona nas usklađuje i motivira. U njoj pronalazimo sve što nam je potrebno.

Svojim radionicama pružaju posjetiteljima edukativni sadržaj prilagođen velikima i malima. Uz poučan izlet možete provesti dan na svježem zraku i upoznati se s prirodom.

U sve tri agencije rade mladi ljudi, mlade žene koje nisu napustile ovaj kraj već mu svakodnevno doprinose svojim radom i znanjem. A znate kako kažu: „Na mladima svijet ostaje“ 😍.

Podijeli s prijateljima