Predstavljanje romana Gordane Brkić Žagar “Netaknuti listovi gline”u Delnicama

Predstavljanje romana Gordane Brkić Žagar “Netaknuti listovi gline”, održat će se u petak, 17.11.2023. u 18 sati – Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice.

„Roman je to koji dubinski propituje krizu srednjih godina koja potresa sve temelje života glavne junakinje Maše: od onih obiteljskih veza (brak na rubu, odnos s kćeri tinejdžericom) do profesionalnih, koje izravno utječu i na egzistenciju.
Ukratko, “Netaknuti listovi gline” roman je o padu, putu raspada, ali i ponovnog uzdizanja u novoj stvarnosti, u neočekivanom i pomalo šokantnom završetku. Književnim jezikom rečeno, bildungsroman koji pred čitatelja postavlja pitanja u kojima se i sam prepoznaje, ali odgovori nisu nimalo ugodni.
 
Gordana Brkić Žagar, (1972.) srednju je školu pohađala u Delnicama, studij hrvatskog jezika i književnosti u Rijeci, a većinu dosadašnjeg radnog vijeka provela je u medijima i poslovima vezanim uz medije.
Članica je neformalne književne skupine riječkih autora (Ri Lit). Autorica je uglazbljenih stihova, a priče su joj objavljivane u online časopisu “Književnost uživo”.
Objavila je zbirku pjesama “Akvarel u očima”, a “Netaknuti listovi gline” njezin je prvi objavljeni roman.
Glavna urednica knjige je Dunja Matić Benčić, ovitak potpisuje Enver Krivac, a realizaciju knjige u cijelosti urednički potpisuje Studio TiM.
Podijeli s prijateljima