Prvi proljetni koncert puhačkih orkestara u Ravnoj Gori

U subotu, 15. travnja u 19:00 sati u Domu kulture u Ravnoj Gori, nastupaju čak tri puhačka orkestra: KUD Sloga iz Ravne Gore, KUD godba na pihala Semič iz Slovenije te HKUD Stoviš iz Stona.  

Ulaz na ovaj međunarodni koncert je slobodan, ali možete dati dobrovoljni prilog.

KUD Sloga iz Ravne Gore nedavno je proslavio 190 godina uspješnog glazbenog rada. S obzirom na dugu tradiciju poznati su po brojnim nastupima i nagradama. Posljednjih nekoliko godina orkestar postiže izuzetne rezultate pod ravnanjem dirigenta Romana Hantih.

Puhački orkestar KUD-a Semič iz Slovenije osnovan je 4. lipnja 2005. godine, a prije toga su godinu dana djelovali pod okriljem KUD-a Jože Mihelčič iz Semiča. U 2015. godini proslavili su desetu obljetnicu postojanja te su taj događaj obilježili svečanim koncertom i izdavanjem biltena. 2018. godine snimili su svoj prvi CD. 

HKUD Stoviš Ston utemeljeno je 1912.god. i od tada uveličavaju županijske proslave,sudjeljuju u gostujućim priredbama i u stvaranju raspoloženja svojim mimohodima i koncertima. Na prošlogodišnjem susretu puhačkih orkestara, na kojem se predstavljaju najuspješniji puhački amaterski orkestri iz cijele Hrvatske, osvojili su srebrnu plaketu.

“1. proljetni koncert” nastavak je uspješne suradnje koja je započela 2019. godine u Stonu. Tada je Puhački orkestar iz Ravne Gore nastupao na Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara u Stonu koji od 2011. godine organizira Glazba Ston.

Ideja organizatora je da Ravnogorski proljetni koncert postane tradicijska manifestacija koja bi se održavala jednom godišnje.