Provedite vikend u Ravnoj Gori

U središtu Gorskog kotara, na pola puta između Rijeke i Karlovca, smjestila se Ravna Gora. Na nadmorskoj visini između 700-900 m. Ljeta su ovdje kratka i svježa, a zime duge i snježne.

Ako odlučite provesti vikend u Ravnoj Gori, dođite u subotu, prije 11 sati kako biste mogli posjetiti Ravnogorsku zelenu tržnicu.

Informirajte se o aktulanim događanjima i tradicionalnim manifestacijama na: DOGAĐANJA I MANIFESTACIJE.

Preporuka je i da isplanirate unaprijed svoj dolazak s Turističkom agencijom Poonkt iz Ravne Gore. Na taj način možete biti sigurni da će vaše vrijeme biti kvalitetno iskorišteno.

Ukoliko sami želite istražiti prirodu Ravne Gore, skrenite prema restoranu Breza iza kojeg se nalazi nekoliko obronaka i Poučna staza plodova gorja. Nakon šetnje smjestiti i okrijepiti se možete u već spomenutom restoranu Breza ili Bijeloj ruži koja se smjestila na putu prema Staroj Sušici. Ako produžite do Stare Sušice, možete šetati oko Dvorca ili posjetiti Centar za posjetitelje Velike zvijeri. Za one spretnije predlažemo planinarski pohod na Javorovu kosu. Za strpljive i znatiželjne preporučamo bearwatching.

Upoznajte i naše autohtone proizvode Udruge Plodovi gorja Gorskog kotara.

O rukotvorinama se brinu Goranske vunarice i Dohvati svoje snove. Ako vas zanima izrada natpisa, tabli, reljefa i ostalih dekorativnih predmeta u drvu obratite se Andreju Grguriću, a sliku možete naručiti kod mlade umjetnice iz Ravne Gore.

Ukoliko se želite okušati u kuglačkim vještinama, možete iznajmiti dvoranu za kuglanje u centru Ravne Gore. Bicikle možete iznajmiti u Turističkoj agenciji Poonkt, a ako nemate kondicije u centru Ravne Gore vas čekaju električne bicikle (nakon zime i snijega). Kad ima snijega isprobajte skijaško trčanje: Mala škola skijaškog trčanja u Ravnoj Gori.

U centru mjesta nalazi se nekoliko kafića u kojima možete predahnuti od sportsko – rekreativnih aktivnosti, a ako dolazite s kućnim ljubimcima smjestiti se možete “Kod Eli“, možete i bez kućnih ljubimaca 😊.  Ako ste zaboravili kupiti poklon dragoj osobi, svratite u cvjetarnu Zamia i odaberite buket ili prigodan aranžman 🙂 Ako se probudite raščupani i nezadovoljni jutarnjom frizurom, možete se obratiti Maji.

U blizini je i Kupjak, a tamo se smjestio Gorski park Kupjak koji posjetiteljima nudi razne sadržaje kroz sva četiri godišnja doba, a najzanimljivije je sanjkalište.

Zanimljivosti o Ravnoj Gori možete pratiti i na Televiziji Ravna Gora.

U Turističkoj agenciji Poonkt možete se raspitati što se još nudi u Ravnoj Gori jer ovo je samo dio ponude, a na (pod)stranici Ravna Gora info informirajte se o svim aktualnostima vezanim za Ravnu Goru.

RADNO VRIJEME

Općina Ravna Gora – rad sa strankama

utorak od 8,00 do 10,00 h
četvrtak od 13,00 do 15,00 h

Izvor: http://www.ravnagora.hr/cd/1158/kontakt-informacije

Poštanski ured Ravna Gora – radno vrijeme

Uto / Sri / Čet / Pet od 8,00 do 15,00 h
Pon od 8,00 do 17,00 h

Izvor: https://www.posta.hr/pretrazivanje-postanskih-ureda/263?uredi=885

Ljekarna u Ravnoj Gori – radno vrijeme

Radno vrijeme:
Pon/Sri: 12:00 – 19:00 h
Uto/Čet/Pet: 07:30 – 14:30 h
Druga subota u mjesecu: 08:00 – 13:00 h

Tel: 051/818-100
Fax: 051/818-538
Mail: ravna_gora@primapharme.hr

Izvor: https://primapharme.hr/placemarks/ravna-gora/

Domaći proizvodi
Podijeli s prijateljima