“Što je danas luksuz, bukirati prvi red do mora ili mira?”

Gorski kotar je neodoljiv i to nije dovoljno reći već treba i pokazati, promovirati i reklamirati. Upravo time se ovih dana bavi Turistička zajednica Gorskog kotara u svojoj novoj nacionalnoj kampanji „Što je danas luksuz?“ koja propituje vrijednosti. Kampanja je praćena brojnim promotivnim materijalima, virtualnim šetnjama, turističkim i biciklističkim stazama i novim web portalom: https://gorskikotar.hr.

U nacionalnom planu otpornosti i oporavka u pripremi su i brojni projekti turističke infrastrukture kao npr:

  • Skrad – vidikovac Perić
  • Vrbovsko – Centar za posjetitelje Kamačnik
  • Mrkopalj – Centar nordijskih sportova „Vrbovska poljana“
  • Fužine – Alpine coaster
  • Ravna Gora – Šumska zona „Stara Sušica“
  • Delnice – sportsko – rekreativna zona „Japlenški vrh
  • Lokve – Muzej i interpretacijski centar

Kampanja „Što je danas luksuz?“ postavlja mnogobrojna pitanja koja smo si vjerojatno i sami puno puta postavili umorni od užurbane svakodnevice, gužve i buke koja nas okružuje u poslovnom i privatnom životu.  Nakon gužve i buke, sve što svatko od nas želi je dobrar odmor na kojem ćemo napuniti baterije za daljnje aktivnosti  u životu.

Bukirati prvi red mira

Iako sam rođena u primorju, nikada nisam shvatila uživanje na plaži prepunoj ljudi. Ručnici poredani jedan do drugoga, toliko blizu da morate zgaziti nečiji ručnik kako biste došli do mora. U žamoru gomile zaboravite na svoje misli, a povremeno vrištanje i plakanje znak je da je plaža prilagođena djeci. Ako želite pronaći parking mjesto za vozilo i ugrabiti hlad na plaži, pokušajte s ranim dolaskom i zauzimanjem boljih pozicija dok još svi spavaju. Istina, more je u jutarnjim satima malo hladnije, ali barem malo možete uživati u miru i tišini.

Za razliku od toga, u Gorskom kotaru ne morate se buditi rano da biste uživali u svom odmoru, čuli zvuk tišine i pronašli svoj mir. Parking je dostupan svima, a prvi red mira nije rezerviran za ranoranioce. Gorski kotar je prepun iznenađenja pa osim istraživanja planina, šuma, spilja, kanjona, rijeka i jezera, možete i „ništa ne raditi“. Jednostavno raširiti ležaljku, udobno se smjestiti, gledati u daljinu i slušati tišinu. Uživati u luksuznom pogledu na netaknutu prirodu jer danas je luksuz bukirati prvi red mira.

Turistička destinacija – Gorski kotar

Sve je više posjetitelja u Gorskom kotaru o čemu svjedoče i turistički podaci o broju posjeta i noćenja.  Ova je godina bolja od prethodnih bez obzira što ove zime nije bilo puno snijega za razliku od prošle godine.  Cilj Turističke zajednice Gorskog kotara je stvoriti prepoznatljivost i podizanje vidljivosti Gorskog kotara kao turističke destinacije, povećati turistički promet i unaprijediti turistički lanac vrijednosti ovoga kraja. Ipak, prirodne ljepote i gastro ponuda neće biti dovoljni za stvaranje prepoznatljive turističke destinacije. Turisti koji žele dnevnu dozu odmora u miru i tišini, predveče traže aktivnosti kao što su kulturno, zabavna i sportska događanja. Goranski gradovi i općine su prepoznali tu važnost pa je sve više aktivnosti i događanja u goranskom kraju.

Podijeli s prijateljima