Raspjevana Ravna Gora

Utihnuli su riječki Putokazi, umorile se note, bilo je to 22.2.2022. Bilo je to nakon 38 godina rada, bilo je to nakon Rijeka 2020, nakon korone i ostalih dječjih i gradskih bolesti. Bilo je to baš na vrhuncu i baš u trenutku kad se jedna žena umorila od dokazivanja,… riječka heroina, Miranda.

U međuvremenu sam otkrila goransku heroinu. Ženu koja još uvijek ima snage i volje za rad, ali nakon riječkog scenarija naprosto me strah do kada će,…žena, majka, dirigentica, Žaklina Majetić Mufić,… glazbena škola, bibliotekarstvo, škola za crkvenu glazbu, The Academy of Arts and Culture,… Erasmus 2022.g. koji je prošao baš nezapaženo, brojna gostovanja i aktivnosti.

Žaklina je voditeljica ravnogorskog mješovitog pjevačkog zbora „Gimpl”. Mješoviti pjevački zbor Gimpl iz Ravne Gore osnovan je u ožujku 2003. godine. “Gimpl”okuplja zboraše svih generacija od 11 do 70 godina. U djelovanju udruge prošlo je više od 100-tinjak članova. Trenutno broji 45 članova, a vodi ga dirigentica i umjetnička voditeljica Žaklina Majetić Mufić. MPZ Gimpl ostvario je niz uspješnih i zapaženih nastupa diljem Hrvatske. Organizator je dviju kulturnih manifestacija u Ravnoj Gori – tradicionalnog ljetnog koncerta PANfesta i Božićno-novogodišnjeg koncerta. Tijekom godina postojanja i djelovanja zbor je u Ravnoj Gori ugostio mnoge hrvatske i strane zborove, te uzvratnim posjetima promovirao Ravnu Goru i Gorski kotar diljem Hrvatske i izvan nje.

Za ovakav uspjeh potrebna je podrška okoline, ne samo obitelji i zboraša već i svih nas, podrška općine, županije i svih onih koji mogu doprinijeti da se glas Ravne Gore i Gorskog kotara čuje što jače i što glasnije.

Podijeli s prijateljima